donderdag 17 januari 2019

Vijfde chemo

16 jan.
Vandaag de vijfde chemo. Ik was hier om 9 uur en het is vandaag niet druk. Ik heb me geïnstalleerd met mijn VK magazine, IPhone en IPad. Infuusje is geprikt en de eerste zakjes zijn al doorgelopen. In de kurenkamer is ruimte voor 8 patiënten en de verpleging zit gezellig in het midden. Die zijn ook makkelijk bereikbaar voor als er iets is. Ik heb b.v. een reactie als het infuus van de chemo te snel loopt, krijg dan een heel vervelend gevoel in mijn onderrug. Het middel tegen de misselijkheid maakt altijd een beetje slaperig. Het is heerlijk om me een beetje te laten wegsukkelen. Dat heb ik zojuist ook weer gedaan. Toen de lunchkar werd binnen gereden werd ik weer wakker. Behalve brood hebben ze meestal een lekker hapje erbij. Vandaag was dat een aardappelgratin. 

Ook nog even bezoek gehad van een verpleegkundige die ik nog ken van 9 jaar geleden. Zij zat in het team van de VP specialisten. Zij heeft toen veel voor me betekend. Een paar jaar later kwam ik haar tegen bij de kromslootparkloop, mijn eerste loopje sinds mijn ziekenhuistijd in 2010. Weer een paar jaar later hoorde ik dat ook zij kanker had met uitzaaiingen. Zij heeft ook het hele programma moeten doorlopen. Nu zat ze net naast mij met een prachtige bos met haar en het gaat goed met haar. Het was heel fijn om even wat ervaringen uit te wisselen. We gaan elkaar weer zien bij de Parkhuysloop in maart. Ik ga stoppen met schrijven, ik ben wat warrig en maak veel foutjes en ben weer slaperig. Misschien straks nog een stukje.


Die verpleging is geweldig. Ze zijn echt de hele dag aanwezig in de kurenkamer. Ze houden alles goed in de gaten en zijn heel vriendelijk een en kunnen goed luisteren. Ze hadden het rond de Kerst heel erg druk i.v.m. het verschuiven van de dagen en toeloop van Lelystad. Geen tijd om rustig te eten. Alle overleg vindt hier plaats, zelfs een scholing. Ik heb veel bewondering voor ze.
Het zit erop, om 4 uur klaar. En weer naar huis, Chris komt me halen en naar de opticien voor een nieuwe bril. Nu is Chris heerlijk eten aan het koken. 




Geen opmerkingen: